Servicii medicale
Dr CAMPEANU ELENA medic primar boli infectioase, competenta ecografie generala
Clinica oferă examinari ecografice pentru o gamă largă de patologii.
1. Consultații boli infectioase și medicină generală
Consultațiile includ hepatite acute, cronice cu virusuri hepatice; ficatul la bolnavi alcoolici; infectia HIV; diverse infecții acute sau cronice, virale sau bacteriene, cu diferite localizări.
La ora actuală, metodele de investigare pentru bolile hepatice virale cu virus hepatic B sau cu virus hepatic C s-au perfecționat foarte mult. Toate aceste metode coroborate cu examinarea clinică și ecografia, permit instituirea unor scheme de tratament de ultimă generație. La mulți dintre bolnavii pe care îi am în tratament, am obținut rezultate remarcabile, iar unii dintre ei chiar s-au vindecat cu dispariția definitivă din sânge a virusului hepatic B sau a virusului hepatic C și recuperarea completă a ficatului .
Există și o categorie de bolnavi la care nu s-a reușit vindecarea completă dar cu tratamentele de ultimă oră am reușit să controlam boala în totalitate , astfel încât bolnavul poate să aibă o viață normală, cu condiția să vină periodic la control și să urmeze recomandările medicale.
În afară de hepatitele infecțioase, există și hepatite de cauză neinfecțioasă și anume hepatite toxice prin consum de alcool, medicamente, alimentație necorespunzătoare. Pe lângă hepatitele alcoolice, în ultimul timp, se înregistrează tot mai multe cazuri de hepatite prin consumul exagerat de alimente procesate care conțin înlocuitori ți multe "E-uri", precum și hepatite medicamentoase prin consumul exagerat de medicamente.
Multe din aceste medicamente s-ar putea elimina printr-un stil de viață și de alimentație sănătos și prin menținerea unei greutăți normale.
Infecția HIV, reprezintă actualmente o altă problemă de sănătate, care, din păcate pare că se extinde, principala cale de transmitere fiind cea sexuală. După efectuarea a 2 teste ELISA din sânge, se va efectua obligatoriu testul de confirmare WESTERN - BLOT, iar dacă și acesta este pozitiv, se confirmă existența infecției și se începe tratamentul.
La ora actuală, toți bolnavii care respectă recomandarile medicale și urmează tratamentul specific contra infecției HIV, au o evoluție foarte bună și infecția este menținuta sub control.
2. Ecografie abdominală
Ecografia este o investigație foarte facilă, preferată de bolnavi deoarece nu este o metodă invazivă care să streseze bolnavul și în general nu necesită o pregatire deosebită. În general, se recomandă ca bolnavul să nu mănânce cu 4-5 ore înainte de examenul ecografic, lichide poate consuma, iar pentru examinarea organelor din micul bazin - uter ovare, prostată - vezica urinară să fie plină.
Se pot vizualiza foarte bine diverse organele: ficat, splină, pancreas, rinichi, prostată, uter, ovare, dar și vezica biliară , coledoc. etc. Indirect, se obțin informații și despre stomac, intestine.
Ecografia evidentiază toate organele din abdomen, cu excepția intestinelor. Ecografia este o metodă de elecție pentru studiul ficatului, căilor bliare, vezica biliară, vena porta, calea biliară principală - coledocul ,pancreasul, splina, rinichii, vezica urinară, prostata, uter, ovare. Mulți bolnavi se prezintă la ecografie cu diverse crize abominale, cum ar fi în cazurile de litiază biliară, litiază renală, pancreatită, apendicită, chiste ovariene.
3. Ecografia de sân
Ecografia de sân este o metodă excelentă pentru evidențierea tuturor formațiunilor de la nivelul sânilor: chiste, tumori cancerose sau necancerose, lipoame, abcese și altele.
Metoda nu are contraindicații, se poate efectua la orice vârstă, nu iradiază, nu doare și în orice perioadă a ciclului menstrual.
De subliniat că ecografia nu iradiază, deoarece aparatul funcționează pe bază de ultrasunete, metoda este nedureroasă, se poate efectua în orice zi a ciclului menstrual, spre deosebire de mamografie, care se efectuează în primele zile ale ciclului menstrual. De asemenea, ecografia de sân se poate efectua la orice vârstă, începând de la copil până la persoane în vârstă, precum și la bărbați, aceștia având sânii micii, nu pot efectua mamografie.
4. Epilarea cu Lasser cu Dioda
Epilarea cu Lasser cu Diodă, reprezintă o metodă foarte eficientă de îndepărtare a părului nedorit, metodă care în ultimii ani a câștigat tot mai mulți adepti. Se poate aplica la orice vârsă și în orice zonă a corpului în condiții de confort maxim pentru pacient.
Epilarea cu laser este o procedură foarte bună de îndepărtare a părului nedorit; se efectuează câteva ședințe (ex 10 pentru buza superioară -1 ședință/luna sau 5 pentu zona inghinală - 1 ședință/2 luni) după care se aplică ședințe de întreținere la interval de câteva luni sau odată la 1-2 ani.
Pentru efectuarea ședințelor de epilare, persoanele nu mai au voie să se expună la soare sau solar și nu au voie să își mai smulgă parul. Pentru îndepărtarea părului, se va folosi crema epilatoare, se va tăia, sau se va rade.
PROGRAMĂRI: 0742.963.008
PROGRAM:
Luni: 16:00 - 18:00
Marți: 16:00 - 18:00
Miercuri: 16:00 - 18:00
Joi: 16:00 - 18:00